Ede blauw na "Het Museum"

De Berichten, zondag, 3 juni 2018 17:35

De balletvoorstelling "Het Museum" op zaterdag 2 juni jl. in Theater Cultura te Ede was een succes. Diverse aspecten van de museale wereld passeerden. De deelnemers brachten - gehuld in prachtige kostuums - op beeldende en sprankelende wijze het museum tot leven in verschillende stukken en gedanst in een variëteit aan stijlen. Werken van Edgar Degas en de impressionisten Claude Monet en Pierre-August Renoir werden sierlijk neergezet. Het modernere werk van o.a. Piet Mondriaan en Carel Willink is op een eigen wijze in dans verwerkt en treffend uitgevoerd. Echt van deze tijd waren de jonge schilders en de beeldige beelden. Als slotstuk werd de donkere kant van Vincent van Gogh in een indrukwekende dans aan het publiek getoond. En natuurlijk was er  een suppoost die op zijn geëigende wijze degelijk werk verrichte.
De bezoekers hebben genoten. Beide voorstellingen waren uitverkocht.
Indrukwekkend, mooi, (ont)roerend, oog- en oorstrelend. Kwalificaties voor hetgeen de deelnemers en de organisatoren het publiek hebben getoond.
In het onderdeel "Cultuur" van de jaarlijkse "Atlas voor gemeenten" zal Ede ongetwijfeld na dit optreden donker blauw kleuren.

Hierbij ook de eerste foto's.